marți, 20 octombrie 2009

Trecut şi prezent în radiocomunicaţii


De la Alessandro Volta, care a descoperit pila electrică şi Guglielmo Marconi, care a realizat în anul 1894 prima transmisie radiotelegrafică cu un aparat propriu, brevetat în 1896, iar în anul 1901, prima radiocomunicaţie telegrafică transatlantică, până în prezent istoria a înregistrat o mulţime de evenimente notabile care au simplificat comunicarea. La împlinirea a 60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor produs la fosta fabrică „Progresul” Bucureşti, Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare din Universitatea Piteşti a ţinut o sesiune de comunicări ştiinţifice pentru a celebra acest eveniment.
Cei prezenţi, printre care amintim decanul facultăţii mai sus menţionate, dr. ing. Silviu Ioniţă, şeful de catedră dr. ing. Emil Sofron, şeful de lucrări Constantin Anton, precum şi secretarul general al Federaţiei Române de Radioamatorism, Ion Ciobăniţă, au punctat câteva evenimente notabile din vastul domeniu al radiocomunicaţiilor.
O provocare de-a dreptul interesantă a făcut dr. ing. Emil Sofron radioclubului din cadrul facultăţii: să intre în contact cu 10 universităţii, din top 500, de pe alt continent.

Frumuseţea din jobul meu este că în fiecare zi aflu ceva nou... îmi completez cunoştiinţele şi pe zi ce trece să intru în contact cu oameni, întâmplări şi evenimente unice. Cât suntem de mici, în istoria cunoaşterii!
În imaginea alăturată este un receptor R250, denumit „Balena lui Stalin”.

Niciun comentariu: